6 portsu
Ivanikese ahjupealne e tatrapliinid meega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6 dl tatrajahu
2 dl nisujahu
7–11 g kuivpärmi
8 dl piima
1 tl soola
praadimiseks õli, serveerimiseks hapukoort või mett
Sega jahud ja kuivpärm omavahel. Soojenda käetemperatuurile pool piimakogusest ja sega tainaks. Aseta sooja kohta (näiteks ahju peale) u 4–5 tunniks kerkima. Siis sega juurde ülejäänud piim ja lase veel 2 tundi kerkida. Seejärel kuumuta pannil taimeõli (kui soovid, kasuta praadimiseks võid) ning küpseta väikesed pannkoogid. Serveeri mee või hapukoorega.