Kultuuriministeeriumi kunstinõunikuks saab Maria-Kristiina Soomre

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria-Kristiina Soomre
Maria-Kristiina Soomre Foto: Liis Treimann

Konkursikomisjon valis kunstinõuniku ametikohale Maria-Kristiina Soomre, kes asub sellele ametikohale septembris.

Maria-Kristiina Soomre on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia Kunstiteaduse Instituudi magistriõppe ning alates 2010. aastast jätkab samas doktoriõppes.

Soomre töötab alates 2008. aastast Kumu kunstimuuseumis kuraator-projektijuhina, enne seda on töötanud mitmetel teistel ametikohtadel Kumus, ühtlasi on olnud Kumu ÖÖ üritustesarja algataja ning muuseumipoolne koordinaator.

Ta on olnud veel Eesti Kunstimuuseumi ja Eesti Televisiooni kunstisaadete koostööprojekti «AKU» produtsent ning Veneetsia biennaali Eesti paviljoni administraator-infotöötaja.

Alates 2010. aastast kuulub ta Eesti Kunstiteadlaste Ühingusse, Eesti Kunstnike Liitu, kunstikriitikute ühendusse AICA ja ka on ta liige Tallinna Kunstihoone nõukogus ning Eesti Kultuuri Kojas.

Soomret on tunnustatud Kultuurilehe Sirp preemiaga 2004. aasta kunstikirjutiste eest.

Kunstinõuniku ülesandeks on kunsti- ja disainivaldkonna ning sellel alal tegutsevate institutsioonide tegevuse analüüsimine ja olulisemate probleemide väljaselgitamine.

Samuti peab ta osalema valdkonna tegevust reguleerivate õigusaktide eelnõude koostamises ja rakendamise koordineerimises ning riikliku finantseerimise põhimõtete väljatöötamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles