Politsei kutsub laulu- ja tantsupeo eel liiklejaid tähepanelikkusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Tallinna kesklinnas.
Liiklus Tallinna kesklinnas. Foto: Peeter Langovits.

Politsei soovitab Tallinna elanikel ja külastajatel laulu- ja tantsupeo ajal liikluses ettevaatlikud ja üksteise vastu eriti tähelepanelikud olla.

«Laulu- ja tantsupidu toob sel nädalal linnaruumi palju lapsi, kelle jaoks pole Tallinn kodulinn. Selleks, et nad kõik ka nädalavahetusel rõõmsas tujus oma tantsude ja lauludega omakorda meid rõõmustaks, saame meie, täiskasvanud, oma hoole ja eeskujuga suure panuse anda,» sõnas põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Kristian Jaani.

Nädalavahetusel lauluväljakule suundujad võiksid aga eelistada jalgsi või jalgrattaga liikumist autole, kuna sedasi on oluliselt mugavam nii peopaika kui sealt ära saada. Kes kindlasti autoga peavad tulema, tehku seda piisava ajavaruga ning parkigu auto kaugemale - see aitab ummikuid vältida.

«On üsna tavapärane, et need, kes lauluväljaku vahetusse lähedusse «mugava» parkimiskoha saavad, pääsevad liikuma alles siis, kui paar tänavavahet kaugemale parkinud juba koju on jõudnud,» rääkis Jaani.

Jalgrattal liiklejaile on avatud rattaparkla laululava Mere värava juures.

Politsei meelespea liiklejatele

· Järgi liikluseeskirju, sedasi on su käitumine ka teistele liiklejatele mõistetav ning ei teki ohtlikke olukordi.

· Lauluväljakule tule jalgsi, jalgratta või ühistranspordiga. Siis saad ka peo lõppedes kiiremini koju. Kui tuled autoga, pargi see kaugemale, nii väldid ummikuid ning närvi- ja ajakulu.

· Ole eriti tähelepanelik laste suhtes! Suurlinna sagin on küll põnev, kuid kätkeb endas ka ohte, mille peale väikene ei pruugi ise tulla.

· Roolis olles võta linnas hoog maha, jalakäijana näita head eeskuju! Sõiduteed ületa vaid selleks ette nähtud kohas ja ajal.

«Kahjuks ei saa märkimata jätta, et suur rahvahulk meelitab ligi ka neid, kelle kavatsused pole just kõige õilsamad. Enda ja oma vara kaitseks on kõige tõhusam vahend inimese enda hoolsus ja tähelepanelikkus. Elu näitab, et kui midagi ikka ripakile jäetakse, siis lõpuks see ka kaduma läheb. See, muuseas, kehtib nii asjade kui inimeste kohta, ehkki viimastel on võimalus end ise õigele rajale aidata.»

Just selliste juhtumite puhuks, kus politseipatrulli kohalesõit vajalik pole, kuid politsei nõuandeid siiski vaja, töötab politse infotelefon 612 3000. Infotelefon töötab tavapärasest kauem kuni nädala lõpuni, nõu saab küsida hommikul 8st õhtul kella 23ni.

Politsei soovitab

· Kirjuta oma varanduse peale enda nimi ja kontaktandmed, nii on kaduma läinud asjal lihtsam sinu juurde tagasi jõuda.

· Lapsed on meie kalleim vara, seepärast tasub lapsevanemal ka lapse riiete külge oma kontaktandmetega sildike kinnitada juhuks, kui laps peaks rahvasummas kaduma minema.

· Loomulikult tuleb igaühel oma asjadel ise pilk peal hoida.

· Naudi pidu ja lase sellest ka teistel rõõmu tunda!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles