Ministeerium tahtis veebiväljaannetelt uudiseid osta

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusministeerium.
Põllumajandusministeerium. Foto: Liis Treimann

Põllumajandusministeerium tegi kolmele suurele Eesti veebiväljaandele ettepaneku avaldada raha eest kodumaise toidu teemaline artikliseeria.

Telesaade «Aktuaalne kaamera» vahendas, et ajalehtede Postimees ja Õhtuleht veebiväljaanded ning Delfi said kirja, milles paluti teha oma pakkumine, mitu artiklit 6500 euro eest nelja ja poole kuu vältel väljaannete veebiversioonis võiks ilmuda, kirjutas ERR Uudised.

Põllumajandusministeeriumi turu arendamise büroo juhataja asetäitja Aleksander Vukkert kinnitas, et tavalugeja jaoks peakski need paistma kui tavalised ajakirjanduslikud artiklid mõnel toiduteemal, kuigi ta lisas, et juures võiks olla ka ministeeriumi ja Eesti Toidu logod.

Postimees Online'i vastutav väljaandja Aivar Reinap välistas sellisel kujul kinnimakstud teksti ilmumise tavalises uudisvoos.

Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor Mart Raudsaar nentis, et vägisi jääb mulje, et põllumajandusministeerium kutsub ajakirjandust üles reklaamiseadust rikkuma ja lisaks proovitakse näha, kas majandusraskustes olevat ajakirjandust on võimalik mõjutada üht- või teistsugust materjali avaldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles