Politsei eest põgenenud liiklushuligaan lasi endale politsei kutsuda

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Juuni alguses jõustus väärteomenetluse korras määratud rahaline trahv noormehele, kes eelnevalt kavandas politsei eest ärasõitu, seejärel istus autorooli alkoholijoobes ja lasi sõbral enda kohta teha väljakutse.

Aprilli lõpus sai Rakvere politsei väljakutse, et Vinni vallas ühe küla vahel sõidab ringi mudane sõiduauto Audi, mille juht võib olla joobes.

Politseinikud asusid infot kontrollima ja nägid küla vahel eelkirjeldatud numbrimärkideta sõiduautot.

Peatumismärguandele juht ei reageerinud, vaid keeras põlluvaheteele ning hakkas suurel kiirusel politseinike eest ära sõitma.

Juht pääses minema, kuid politsei selgitas peagi välja, kes on auto omanik.

Mõned tunnid hiljem tabasid politseinikud 20-aastase mehe oma kodukülast. Mees väitis politseinikele, et talle meeldib hirmsasti sõita, kuid juhilubasid tal pole.

Politseinike eest põgenemist planeeris ta ette, tehes selleks isegi ettevalmistusi: harjutas autoga sõitmist mööda põldusid, pani eelnevalt paika sõidumarsruudi, samuti eemaldas ta autolt registreerimismärgid, et politseil oleks raskem teda tuvastada.

Et plaan sujuks, pidi sõber kokkulepitud ajal tegema väljakutse väidetavalt joobes juhi kohta.

«Noormees on liiga palju vaadanud välismaa filme ja arvas, et kui sõidab politsei eest ära, siis jääbki tabamatuks,» sõnas Rakvere politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Ave Uue. «Täiesti mõtlematu ja rumal tegu - juhtimisõiguseta ja purjus peaga ringi kihutades pani ta ohtu nii enese kui ta teiste kaasliiklejate elud.»

Väärteomenetluse korras määras politsei mehele erinevate rikkumiste eest rahatrahvi 1152 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles