SA Archimedes: saate sisu on maitse asi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Archimedes
SA Archimedes Foto: PRIIT MÜRK/PM/SCANPIX BALTICS

Sihtasutuse Archimedes hinnangul on tervitatav professor Madis Metsise kriitika saatesarja «Püramiidi tipus» osas, kuid saate sisu on siiski maitse küsimus ja saade on oma eesmärgid täitnud.

TTÜ professor Madis Metsis kirjutas Postimehe arvamuslehel, et iga hädine teaduskäsitlus – nagu ETV eetris jooksnud teadussaade «Püramiidi tipus» seda oli – depopulariseerib teadust, andes rahvale signaali, et teadus on segane värk, mingi friikide pärusmaa, kuhu tavainimesel on parem nina mitte toppida.

SA Archimedes tõi oma vastuses välja, et Testfilm võitis saate tootmise hanke tulemusena, kuhu laekus kokku 14 noorte- ja üldauditooriumi saateprojekti (sh ERR projektid).

Hindamiskomisjoni kuulusid tunnustatud televisiooni-ja meediaeksperdid nagu Hagi Šein, Ilmar Raag ja Jüri Pihel ning hanke tulemusena osutus valituks ekspertide arvates kõige parem kavand.

 «On tänuväärne, et laiale avalikkusele suunatud teadussaate osas avaldab arvamust tunnustatud teadlane,» öeldi Archimedese avalduses. «Samas on sisu maitse asi ning ERR andmetele tuginedes võime öelda, et saade on leidnud oma vaatajaskonna ning keskmiseks vaatajanumbriks tänavusel hooajal kujunes 40 250 vaatajat saate kohta.»

SA Archimedes hinnangul täidab saade TeaMe programmi eesmärke, mille üheks osaks on näidata teadlaste ja tehnoloogia rolli meie igapäevaelus.

«Hoolimata kriitikanooltest on tekkinud diskusiooni üle meil vaid hea meel,» lisati vastuses. «See tähendab, et inimeste jaoks on teema oluline.»

SA Archimedes kinnitas, et «Püramiidi tipus» jätkab ETV eetris 2012. aasta kevadhooajal ja veelgi põnevamate lugudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles