Kohus Tõmošenko üle lükkus edasi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko.
Julia Tõmošenko. Foto: SCANPIX

Kohtuprotsess võimu kuritarvitamises süüdistatava Ukraina endise peaministri ja praeguse opositsiooniliidri Julia Tõmošenko üle lükati 4. juulile.

Tõmošenko palus kohtult lisaaega, et tutvuda talle esitatud süüdistusmaterjalidega, vahendas uudistevõrk AFP.

Tõmošenkot süüdistatakse võimu kuritarvitamises seoses 2009. aastal Venemaa peaministri Vladimir Putiniga sõlmitud energialepinguga. Süüdistuste kohaselt on sõlmitud leping Ukrainale kahjulik ning selle sõlmimiseks puudus valitsuse luba.

Kui Tõmošenko süüdi mõistetakse, võib teda oodata seitsme kuni kümne aasta pikkune vangistus. Samuti annaks see hoobi Tõmošenko kavatsustele kandideerida järgmisel aastal toimuvatel parlamendivalimistel ning 2015. aasta presidendivalimistel.

Lisaks käimasolevale kohtuasjale on Tõmošenko uurimise all veel seoses mitme muu juhtumiga. Mitu Tõmošenko liitlast ja opositsioonipoliitikut on juba kuid vahi all. Nende hulgas ka endine siseminister Juri Lutsenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles