Võrdõiguslikkuse volinik: Eestis pole ebavõrdsus kasvanud

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolise võrdõiguslikkuse volinik Margit Sarv
Soolise võrdõiguslikkuse volinik Margit Sarv Foto: Peeter Langovits.

Soolise võrdõiguslikkuse voliniku Margit Sarve sõnul pole võrdõiguslikkuse olukord Eestis viimasel ajal halvenenud, meie langevat kohta

Maailma Majandusfoorumi raportis

seletab see, et teistes riikides on see paranenud kiiremini.


Sarv ütles Postimees.ee'le, et Eesti kaks peamist muret edetabeli järgi on naiste vähene poliitiline esindatus võimupositsioonidel ning suur vahe meeste ja naiste palkades ja laiemalt sissetulekutes.

Voliniku sõnul on sotsiaalministeeriumil järgmisel aastal plaanis palgaküsimusega tegeleda: kõigepealt uuritakse põhjalikult, mis seda probleemi tingib ning seejärel proovitakse olukorda parandada. «Kui inimesed mõistavad oma palga kujunemist, siis on ka asutuses õhkkond parem ja ettevõtja saab maksta inimestele nende panuse järgi, mitte eelarvamuse järgi, et see mees on parem kui too naine,» ütles Sarv.

Poliitilise esindatuse poolelt nimetas Sarv olukorra parandamise vahendina paremat teavitamist, et inimesed kaaluksid enne hääletamist, millised on valitava isiku võimed just teda esindada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles