Osa tantsupeolisi vajas proovides kuumuse ja kurnatuse tõttu arstiabi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte laulu- ja tantsupeo proov Lauluväljakul.
Noorte laulu- ja tantsupeo proov Lauluväljakul. Foto: Liis Treimann

Laulu- ja tantsupeo meditsiiniteenistuse juhi Erik Vellerammi sõnul paneb kuumalaine peolised tõsiselt proovile ning juba esimestes proovides vajasid mitmed arstiabi ja turgutamist.

«Lapsed väsivad ära. Nad teevad pikalt trenni, aga päike on praegu väga kuum, sellepärast on oluline, et nad saaksid vahepeal puhata,» rääkis Velleramm Postimees.ee´le.

Tema sõnul ei ole keegi veel otseselt kuumarabandust saanud, kuid kurnatust ja palavikku on siiski esinenud. Samuti on olnud mõned kergemad traumad, mis on saadud kas kukkumise tagajärjel või on tantsijad jala välja väänanud. «Abi saab nii esmaabipunktidest kui ka välihaiglast,» märkis Velleramm. Meditsiinitöötajad leiab lauluväljakult üles kollaste vestide järgi.

Kõige ohtlikum on kuumus Vellerammi sõnul kroonilistele haigetele ning seetõttu soovitab ta nõrgema tervisega inimestel tõsiselt kaaluda, kas nad ikka tahavad kindlasti peol osaleda või oleks neil targem koju jääda ja üritust televisiooni vahendusel jälgida. «Kes ikka proovides on end halvasti tundnud, peaks tõsiselt mõtlema, kas äkki tasuks osalemisest loobuda,» leidis arst. «Igaüks peab ise tundma, kui tugev ta on.»

Kroonilistele haigete pani Velleramm veel südamele, et nad ei unustaks ravimeid õigel ajal sisse võtmast. «Ravimiskeemist tuleb hoolimata proovidest ja peost kinni pidada.»

Samuti palub Velleramm kõigil enne proove kodus kõht täis süüa, proovides kanda peakatteid ja juua rohkelt vett. «Olgugi, et veega enda ülekastmine tundub värskendav, ei tohiks sellega piirduda, vaid kindlasti peab vett ka jooma,» rõhutas arst.

Veepudeleid saab täita Tallinna Vee paakidest, mis asuvad osalejate alal Eesti Näituste territooriumile suunduva tee ääres ning välisöökla juures. Samuti on kaare taga Tuletorni pool seina küljes 8 veekraani, kus saab oma veepudeleid täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles