Vabastati 2009. aastast Talibani käes olnud prantsuse ajakirjanikud

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herve Ghesquiere (vasakul) ja Stephane Taponier plakateil, millega nõuti nende vabastamist.
Herve Ghesquiere (vasakul) ja Stephane Taponier plakateil, millega nõuti nende vabastamist. Foto: SCANPIX

Kaks 2009. aastal Talibani poolt röövitud Prantsuse ajakirjanikku on vabastatud, vahendab uudistevõrk AFP Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy kantselei teadet.


«Presidendil on hea meel meie kahe kaasmaalase – Stephane Taponier’ ja Herve Ghesquiere’i – ning nende tõlgi Reza Dini vabastamise üle,» teatas Sarkozy kantselei. «Riigipea jagab nende pere rõõmu. Ta tänab [Afganistani] president [Hamid] Karzaid ja kõiki pantvangide vabastamises osalenuid kriisiga hästi toime tulemise eest.»

Prantsuse välisminister Francois Fillon ütles parlamendile, et ajakirjanikud on hea tervise juures ning jõuavad paari tunni pärast taas kodumaa pinnale.

Telekanali France 3 kaameramees Taponier ja reporter Ghesquiere ning nende tõlk ja kaks afgaani kolleegi langesid pantvangi 2009. aasta detsembris Ida-Afganistanis Kapisa provintsis. Röövi võttis omaks Taliban, kes süüdistas ajakirjanikke spionaažis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles