4 portsu
40 minutit
Mõõkkala ja peekoniga grillvardad
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
0,5 kg mõõkkalafileed (lõika 3–4 cm kuubikuteks)
1 purustatud küüslauguküüs
poole sidruni mahl
2 tl oliiviõli
10 õhemat viilu peekonit
12 kirsstomatit
serveerimiseks sidrunisektoreid
Sega kalakuubikud küüslaugu, sidrunimahla ja oliiviõliga. Lase 20–25 minutit jahedas maitsestuda. Kuumuta pann ja prae peekoniviilud kergelt läbi (need peavad jääma veel pehmed!). Suska kalapalad vaheldumisi peekoni ja tomatitega ettevalmistatud varrastele ning grilli pannil või sütel ümbertringi pruunikaks (pann peab olema tõeliselt kuum!). Mõlemale küljele kulub umbes 4 minutit. Kala peab olema seest veel hõrgult mahlane, kuid pealt kuldne. Serveeri meelepärase lehtsalatiga.