Diplomaat: vabastatud ajakirjanikud on üllatavalt heas seisundis

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herve Ghesquiere'i sõbratar Beatrice Coulon mõned minutid pärast seda, kui saabus teade ajakirjanike vabastamisest.
Herve Ghesquiere'i sõbratar Beatrice Coulon mõned minutid pärast seda, kui saabus teade ajakirjanike vabastamisest. Foto: SCANPIX

Täna Afganistanis vabastatud ajakirjanikud Herve Ghesquiere ja Stephane Taponier on Prantsuse Kabuli saatkonna esindaja teatel üllatavalt heas füüsilises ja vaimses seisundis, kirjutab uudistevõrk AFP.


Saatkonna esindaja teatel leiti telekanali France 3 töötajad üles Kapisa provintsist, kus nad 2009. aastal rööviti ja kust neid siiani mujale viidud polnud. «Nad toimetati Tagabi [Prantsuse] sõjaväebaasist Prantsuse saatkonda Kabulis, kus nad praegu on koos suursaadikuga,» rääkis ta AFP-le.

Uudistevõrguga rääkinud diplomaat lisas, et Ghesquiere ja Taponier saadetakse Kabulist kodumaa poole võimalikult peatselt. Ghesquiere’i sõbratar ütles AFP-le, et pantvangist vabastatute lennuk peaks Pariisi jõudma homme hommikul kell 8 kohaliku (kell 9 Eesti aja järgi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles