OSCE hakkab arutama Medvedevi julgeolekuplaani

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome välisminister ja OSCE esimees Alexander Stubb pressikonverentsil Moskvas.
Soome välisminister ja OSCE esimees Alexander Stubb pressikonverentsil Moskvas. Foto: AP / Scanpix

OSCE ministrid, teiste seas ka USA riigisekretär Condoleezza Rice, hakkavad järgmisel kuul Helsingis arutama Venemaa ettepanekuid uue julgeolekuleppe sõlmimiseks Euroopas.

 

Soome välisminister Alexander Stubb kinnitas selle organisatsiooni eesistujana, et «Medvedevi ettepanek Euroopa julgeolekust» saab olema detsembri alguses toimuval välisministrite kohtumisel üks arutelude teema, vahendas AFP.

«Selle algatuse arutamine oleks hea idee… Me liigume multipolaarse maailma poole. See maailmakord vajab kontrolli ja uuendamist. Ma ootan suure huviga, mida see ettepanek tähendab,» rääkis Stubb.

Venemaa on juba mõnda aega kutsunud üles sõlmima Euroopas uut siduvat julgeolekupakti, mis asendaks Moskva meelest aegunud külma sõja aegseid relvastuskontrollilepinguid ja toetaks multipolaarset maailmamudelit.

Soome välisminister kohtus täna oma Vene kolleegi Sergei Lavroviga, kellega ta arutas hiljuti Gruusia konflikti ning ka  ELi-Vene suhteid laiemalt, sest reedel toimub ka ELi-Vene tippkohtumine Prantsusmaal. Venemaa peaminister Vladimir Putin tunnistas täna, et Soome on Venemaa tähtsaim partner Euroopa Liidus.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles