Tõmošenko varad külmutati

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko.
Julia Tõmošenko. Foto: SCANPIX

Ukraina prokuratuur külmutas endise peaministri ja praeguse opositsiooniliidri Julia Tõmošenko varad.

Lisaks võimu kuritarvitamise eest kohtu ette astunud Tõmošenkole külmutati ka tema lähedase liitlase ja samuti võimu kuritarvitamises süüdistatava endise siseministri Juri Lutsenko varad, vahendas RIA Novosti.

Tõmošenko on kõiki süüdistusi eitanud ning tema hinnangul seisab kõikide süüdistuste ja ka kohtuotsuse taga Tõmošenko mulluste presidendivalimiste pearivaal, praegune president Viktor Janukovitš.

Tõmošenko astus eelmisel nädalal kohtu ette seoses 2009. aasta gaasitehingutega, kui ta otsustas ilma valitsuselt luba küsimata allkirjastada lepingu Venemaa peaministri Vladimir Putiniga. Kiievi jaoks olevat aga tehingu hind Ukrainale ebasoodne.

Kui Tõmošenko süüdi mõistetakse, ootab teda seitsme kuni kümne aasta pikkune vanglakaristus. Naise advokaadid on abi saamiseks pöördunud juba ka Euroopa Inimõiguste Kohtu poole.

Lisaks käimasolevale kohtuasjale on Tõmošenko uurimise all veel seoses mitme muu juhtumiga. Mitu Tõmošenko liitlast ja opositsioonipoliitikut on juba kuid vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles