Euroopa loomaaiad pole tasemel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baseli loomaaia jõehobubeebi Farasi.
Baseli loomaaia jõehobubeebi Farasi. Foto: AP / Scanpix

Euroopa loomaaedades valitsevad ebainimlikud tingimused, eriti õudne on olukord Bulgaarias ja Rumeenias, selgub keskkonnateadlaste ülevaatest. Ka nn vana Euroopa ei saa end kindlalt tunda, kuna kogu kontinendil hoitakse loomi tingimustes, mis ei vasta nõuetele.


Seadused aga on omakorda liiga ebatäpsed, et loomaaiapidajatele piisavalt juhiseid anda, teatas Euroopa loomaaedade olukorda uurinud loomakaitseorganisatsioon Endcap.


Lisaks ELi uusliikmetele Bulgaariale ja Rumeeniale ei hoolitse raporti teatel oma loomade eest eriti ka Hispaania ja Itaalia, kus nii loomaaedade kui üldse vangistuses hoitavate loomade tingimused on eriti viletsad, kuna valitsused ei pööra sellele erilist tähelepanu.


Endcapi arvates ei tea paljud valitsused üle Euroopa sedagi, mitu loomaaiaks kvalifitseeruvat asutust nende riigi territooriumil üldse asub. Näiteks Suurbritannia kaardistas oma loomaaiad korralikult alles mõni aasta tagasi.


Endcapi arvates oleks kogu Euroopas vaja uusi ja selgemaid reegleid loomade olukorra parandamiseks. (European Voice / PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles