Ukuaru noortepussitaja nurub leebemat karistust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Luuk eile kohtusaalis.
Margus Luuk eile kohtusaalis. Foto: Toomas Huik

18-aastase Rasmus Seifingu tapmise ja tema kolme sõbra räige pussitamise eest tänavu suvel Harju maakohtus eluks ajaks vangi mõistetud Margus Luuk nurus eile Tallinna ringkonnakohtult leebemat karistust.


Kahe politseiniku vahel rauduskäsi kohtusaali toodud Luuk seletas, et tema üle pole õiglast kohtupidamist veel toimunud.


Luugi sõnul läks ta eelmise aasta 3. novembri öösel Anija valla Mustjõe küla Ukuaru puhkekeskusesse «heade mõtetega oma asju ajama» (tühja taarat otsima), aga seal pidutsenud sünnipäevalised hakkasid teda ründama ja ära ajama.


Luugi sõnul tegutses ta noaga vehkides hädakaitse olukorras, ei tahtnud kedagi tappa, ja kuna mõrvarelva pole siiani leitud, oleks vaja uut uurimist.


Luugi kaitsja vandeadvokaat Natalia Lausma ei vaidlustanud Luugi süüdimõistmist Rasmuse tahtliku tapmise eest, kuid väitis, et Ivo Püssat ja Siim Laost Luuk tappa ei tahtnud. «Juba nende vigastused viitavad sellele,» lausus Lausma.


Tema sõnul valisid noored sünnipäevalised, kes nagu Luukki olid alkoholi joonud, mehega kohtudes vale tegutsemisviisi – kogunesid tema ümber, üritasid teda algul ära ajada, siis kinni pidada, – mistõttu vanglakogemusega Luuk tõlgendas seda rünnakuna. Lausma sõnul ületas Luuk hädakaitse piire, mistõttu vääribki leebemat karistust.


Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Ainar Koik ei nõustunud Luugi ega ta kaitsja väidetega. Koigi sõnul pääsesid Püssa ja Laos õnnekombel eluga, sest kiirabi tuli ruttu.

Ometi torkas Luuk kuni 20 cm pikkuse teraga noaga nende elutähtsatesse organitesse: Püssale vasakule rindkeresse, kus on süda, Laosele aga reide, kus on reiearter.


«Olen veendunud, et eluaegne vabadusekaotus on Luugile ainuvõimalik ja õiglane karistus,» lausus Koik.


Sama meelt oli ka Ivo Püssa isa Boris, kes ütles: «Noaga rappiva sarimõrvari Margus Luugi ainus koht kuni surmani on vangla.»


Ringkonnakohus langetab otsuse reedel.

Margus Luugi karistused:


•    19. veebruar 1991 – Valeri tapmine Kehras – 8 aastat vabadusekaotust
•    21. veebruar 1995 – Jaanuse tapmine Rummu vanglas – 10 aastat 6 kuud vabadusekaotust
•    27. veebruar 2002 – narkootikumide hoidmine ja tarvitamine vanglas – 7 kuud vabadusekaotust, lõplik karistus 3 aastat 10 kuud vabadusekaotust
•    2007. aasta septembris vabanes Luuk vanglast
•    14. august 2008 – Rasmuse tapmine, Ivo ja Siimu tapmise katse – eluaegne vabadusekaotus
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles