Riik jahmatas maavahetajat niru hinnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlusel osalemiseks tuleb noortel moodustada meeskond ja valida ühiselt välja üks huvipakkuv paik looduses, mis ei ole loodus- ega muinsuskaitse all.
Võistlusel osalemiseks tuleb noortel moodustada meeskond ja valida ühiselt välja üks huvipakkuv paik looduses, mis ei ole loodus- ega muinsuskaitse all. Foto: Raigo Pajula

Enamik endisi maavahetajaid, kelle kaitsealused maatükid on riik ära osta lubanud, peavad müügiga võib-olla mitukümmend aastat ootama.

Sel esmaspäeval tegi maa-amet varem vahetada soovitud looduskaitsemaade riigile ostmises avapaugu, kui järjekorras esimesena kirjas olev Lääne-Virumaa mees Tiit Reinhold sai lõpuks hinnapakkumise, kirjutab Maaleht.

Hind aga, mida riik talle Järvamaal Endla veekaitseala sihtkaitsevööndis asuva maatüki eest pakub, on naeruväärne - kasvav mets pluss maa ruutmeetri eest 12 senti.

Riigi pakutud hind tema maatüki eest on ruutmeetri kohta väiksem kui sama maa pealt aastas makstava Natura metsatoetuse ruutmeetrihind.

Tiit Reinholdil on sadu saatusekaaslasi - keskkonnaministeeriumi maaostunimekirjas on kokku 783 avaldust, mitmel avaldajal on maid ka mitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles