Naftabarreli hind vajus alla 55 dollari

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees tangib diislikütust Põhja-Inglismaal Manchesteris.
Mees tangib diislikütust Põhja-Inglismaal Manchesteris. Foto: Reuters / Scanpix

Naftabarreli hind New Yorgis liikus täna hommikul viimase 21 kuu madalaimal tasemel, vajudes alla 55 dollari.


Majanduskasvu pidurdumine maailma suurimas naftatarbijas riigis vähendas nõudlust kütuse järele, mis kajastub ka nafta hinnas, vahendas

Bloomberg

.

WTI (West Texas Intermediate) barreli hind detsembrilepingutes liikus New Yorgi toorainebörsi elektroonilises kauplemises kella 9 paiku 55,23 dollari juures, mis on 0,93 dollarit vähem kui eile õhtul.

Mõni tund varem oli barrel WTI toornaftat maksnud samas 54,84 dollarit, mis on madalaimaks hinnaks pärast 30. jaanuari 2007.

Londonis maksis Põhjamere Brenti toornafta samal ajal 51,10 dollarit, mis on eilsega võrreldes 1,27 dollari võrra vähem.

Eile teatas krediitkaardifirma MasterCard, et USA kütuseostud vähenesid oktoobris 4,2 protsenti. Tegemist oli 29. järjestikuse langusnädalaga.

Hiina statistika järgi tööstustoodangu kasv jätkub, kuid tempo on aeglustunud, vajudes viimase seitsme aasta madalaimale tasemele.

«Praegu pole mitte midagi, mis võiks pessimismi peatada. Hirm nafta nõudluse vähenemise üle 2009. aastal toob kaasa surve nafta hinnale,» rääkis turuanalüüsifirma Purvin & Gertz Inc. vanemosanik Victor Shum.

Tänavu 11. juulil maksis naftabarrel rekordiliselt 147,27 dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles