Praetud hiidkrevetid ingveriaioliga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aioli
2 munakollast
1 sl Dijoni sinepit
125 ml viinamarjaseemneõli või tavalist kvaliteetset taimeõli
75 ml oliiviõli
natuke safranit
1 tšillikaun
10 g ingverit
sidrunimahla, soola
1 spl punaveiniäädikat
Vahusta munakollased ja sinep. Lisa tasapisi mõlemad õlid ja vahusta, kuni mass muutub paksuks. Kuumuta äädikas koos safraniga, lisa kuumana segule ja vispelda. Lõika tšilli ja ingver hästi pisikesteks kuubikuteks ning sega aiolisse.
Serveeri praetud hiidkrevettidega.
Puhasta krevetid koortest, tee seljale sisselõige ja eemalda must soolikas. Lase pann kuumaks, vala sinna oliiviõli ja prae krevette mõlemalt poolt 1 minut. Võta pann tulelt ja lase krevettidel seista kuumal pannil 1–2 minutit. Enne serveerimist raputa peale soola.