Uuring: rahvas eelistab presidendiametis Ilvest Tarandile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand ja Toomas Hendrik Ilves.
Indrek Tarand ja Toomas Hendrik Ilves. Foto: Peeter Langovits

Eesti elanikud usaldaksid ka järgmiseks viieks aastaks presidenditooli Toomas Hendrik Ilvesele, selgus Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Emori üle-eestilisest 500 vastajaga küsitlusest.


Vastates küsimusele, keda soovite näha Eesti Vabariigi järgmise presidendina, pakkus 49 protsenti vastanutest Toomas Hendrik Ilvest, teatas ERR-i uudisteportaal. Keskerakonna presidendikandidaadiks asumiseks nõusoleku andnud Indrek Tarandit näeks presidendina 23 protsenti vastanutest.

12 protsenti vastanutest leidis, et ei Ilves ega ka Tarand sobi presidendiks ning riigipeaks peaks saama keegi kolmas, 15 protsenti vastanutest ei osanud oma arvamust tulevase presidendi kohta üldse avaldada.

Kõrvutades Ilvese ja Tarandi toetust erinevate sotsiaaldemograafiliste näitajate põhjal ilmnes suurim erinevus vastajate rahvuse pinnal. Eestlastest vastajate seas oli Ilvese toetus veelgi suurem – 62 protsenti ning Tarandil 22 protsenti. Mitte-eestlastest vastajatest toetas Ilvest aga vaid 21 protsenti ning Tarandit 25 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles