EÜL-i juhatuse esimeheks sai Eimar Veldre

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eimar Veldre.
Eimar Veldre. Foto: Mihkel Maripuu

Eile astus ametisse Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) uus juhatus.


Juhatuse esimees on Eimar Veldre Tallinna Ülikoolist ja aseesimees Monika Maljukov Tallinna Ülikoolist.

«Lähiaastatel peavad teostuma tudengite jaoks vajalikud reformid nagu õppemaksude kaotamine, uute õppetoetuste rakendamine ning uue sisseastumise korralduse kehtestamine kõrghariduses. Tudengite hääl neis debattides ja otsuste langetamistes peab olema kuuldav, mistõttu on oluline ka üliõpilaskondade esinduste arengusse panustamine ja esindamise kvaliteedi tõstmine,» ütles Veldre.

«Kõrghariduspoliitiliste otsuse langetamises ootame valitsuselt ja haridus-ja teadusministeeriumit kaasavat suhtumist ja terviklike lahenduste väljatöötamist. Riigikogu peaks olema rohkem selleks kohaks, kus toimuvad sisukad avalikud arutelud, mis viivad laiemalt tunnustatud otsusteni,» lisas vastne esimees.

Uue juhatuse volitused kestavad 30. juunini 2013.

EÜL on 1991. aastal asutatud üliõpilaste katusorganisatsioon, mille eesmärgiks on esindada tudengite hariduslikke, sotsiaalseid ja kultuurilisi huve ning kaitsta nende õigusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles