Politsei hakkab taas registreerimata relvi koguma

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kogub kampaania korras registreerimata relvi.
Politsei kogub kampaania korras registreerimata relvi. Foto: SCANPIX

Politsei kogub 15. novembrist 15. detsembrini üleriigilise kampaania korras elanikkonnalt registreerimata relvi.


Kampaania käigus tuleks politseid teavitada ilma seaduslike omaniketa kõikvõimalikest tulirelvadest või tulirelva osadest ja laskemoonast.

Tulirelvade ja nende oluliste osade ning laskemoona seaduslikuks valdamiseks peab samuti olema politsei väljastatav relvaluba või kollektsioneerimisluba, tuletab politsei meelde. 

Relvaloata tulirelva omamine on seadusega karistatav.

Politseiameti sõnul arvavad paljud inimesed ekslikult, et kui nende valduses olev tulirelv ei ole töökorras, laskekõlbulik või see on ajahambast räsitud ja roostes, ei pea seda politseis registreerima ning relvaluba taotlema.

«Laskekõlbmatu on tulirelv vaid siis, kui seda on tunnistanud kehtestatud reeglite järgi vastavat tegevusluba omav isik ja kinnitanud pädev asutus oma dokumendiga,» märgib politseiamet.

Politseiameti teatel peaksid inimesed, kes teavad seadusliku omanikuta tulirelvadest, sellest kindlasti teavitama kohalikku politseid. Ühendust tuleb võtta kohaliku konstaabliga, kes tuleb ise tulirelvale järele ja viib selle ohutult politseisse hoiule.

2004. aastast saadik toimunud kampaaniate eesmärk on jätkuvalt olnud informeerida inimesi neist kohustustest, mis on seotud relvade omamisega, samuti vähendada registreerimata relvade hulka ja suurendada seeläbi ühiskonna turvalisust, teatab politseiamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles