Kristi Tammik: «Öölaul» tõi meelde selle loomise aja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Tammik.
Kristi Tammik. Foto: Hanneli Rudi

Saksamaal elava ajakirjaniku Kristi Tammiku sõnul tuletas tänasel laulupeol tema ja ta abikaasa ühisloominguna valminud laul meelde 1970. aastad, mil see lugu sündis.

«Tänane tunne äratab aja, mil see lugu sündis. Sel ajal oli vaid võimalik unistada piiride avamisest. Muusika ja sõnad olid need, kuhu sai oma unistused sisse punuda. Kõik see tuleb lugu kuulates meelde,» kirjeldas «Öölaulu» sõnade autor Kristi Tammik oma tänaseid emotsioone.

Ta lisas, et kuna tema ja ta abikaasa Raivo Tammiku aeg Eesti muusikas jäi lühikeseks, siis seda suurem on täna saadud emotsioonaalne kingitus. (Perekond Tammik põgenes 1975. aastal Nõukogude Liidust Lääne-Saksamaale. - autor)

Neidude koori tänane esitus meeldis autorile väga. «See, et sisse oli stiilselt põimitud algne orkestriosa oli suurepärane, see oli kui reveranss Raivo muusikale,» kiitis ta laulu ning oli väga tänulik loo seadnud Erki Pehkile ja seda dirigeerinud Toomas Vollile. Naise kinnitusel ei ole tal kunagi katkenud sidemed Eestiga, küll aga on Raivo Tammikul. «Ma loodan, et kui ta kuuleb ja näeb tänast suurepärast, värsket salvestust, siis ehk tekib igatsus sünnimaa järele,» lisas ta.

1970. aastate alguses kirjutatud «Öölaulu» esmaesitaja olid Jaak Joala ja ansambel Collage. Tänavusel noorte laulupeol esitas seda 1424-liikmeline neidudekoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles