Ansip: viisavabadus Aserbaidžaaniga tõhustaks kontakte

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Liis Treimann

Peaminister Ansip kinnitas, et Eesti soovib tihedamaid majanduslikke suhteid Aserbaidžaaniga, millele aitaks tugevalt kaasa viisavabaduse kehtestamine Eesti kodanikele.

«Eesti ettevõtted ja inimesed reisiksid sellesse piirkonda kindlasti sagedamini, kui tulek siia oleks lihtsam,» ütles Ansip, lisades, et Aserbaidžaan ja tema kiirelt arenev
majandus pakub Eesti ettevõtjatele huvi, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Peaminister Andrus Ansip  kohtus täna Aserbaidžaani presidendi Ilham Alijeviga. Kohtumisel arutati kahe riigi suhete seisu ja edasise koostöö võimalusi nii
bilateraalsel tasandil kui Aserbaidžaani ja Euroopa Liidu vahel.

Alijev kinnitas, et Eesti investoreid ootab kohapeal liberaalne majanduskeskkond ning eraomandi kaitset garanteerivad normid. Peaminister Ansipi sõnul on tugeva koostöö potentsiaaliga eelkõige infotehnoloogia sektor.

«Eesti on olnud edukas avaliku halduse reformimisel ja avalike e-teenuste pakkumisel,» ütles peaminister. Ta lisas, et Eesti on meeleldi nõus pakkuma oma
IT-alast kogemust ning järeleproovitud e-teenuste lahendusi.

Ühiselt kinnitati, et soovitakse teha koostööd ka rahvusvahelistes küsimustes ning nenditi, et teineteist usaldavad partnerid ollakse juba missioonidel Iraagis, Afganistanis ja Kosovos. Nii peaminister kui president leidsid, et Kaukasuse piirkonna tihedamast koostööst Läänega võidavad mõlemad pooled.

Alijev tunnustas Eestit kui väga edukat Euroopa Liitu lõimujat ning avaldas lootust, et Eesti aitab ka tulevikus arendada koostööd ELi ja Aserbaidžaani vahel.

Kohtumisel oli juttu ka arengutest Kaukasuses, konkreetsetest julgeoleku probleemidest ja stabiilsuse tähtsusest kogu piirkonna arengule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles