Päästeala noortelaager tähistab juubelit

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästerõngas
Päästerõngas Foto: Margus Ansu / Postimees

Pärnumaal Pärlselja puhkekeskuses algas täna päästeala noortelaager, kus külalisgrupina osalevad seekord teismelised noorpäästjad Soomest.

Noortelaagri projektijuht Raido Taalmann rääkis, et juba kümme aastat järjest on nad suviti kokku kutsunud ligi 200 päästevaldkonnaga seotud noort üle Eesti, et jagada neile teadmisi ohutusteemadel ja anda neile võimalus päästeteemalistel võistlustel mõõtu võtta.

Oma teadmisi ja kogemusi tulevad Eesti noortega jagama ka kaheksa noorpäästjat Soomest. Taalmanni sõnul on tegemist Helsingi ühe vabatahtliku tuletõrjeühingu noorliikmetega, keda on juba maast madalast päästeteemadel haritud ja kes 18-aastaseks saades võivad juba tulekahjusid kustutama minna.

Kümnendat aastat korraldatav laager toob kokku ligi 200 päästeala noorteringide ja vabatahtlike tuletõrjeseltside noort üle Eesti vanuses 7-15 eluaastat. Laagrimeeskond koosneb päästeteenistuse spetsialistidest ja vabatahtlikest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles