Politsei: uus liiklusseadus pole liiklejatele esialgu muresid tekitanud

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus liiklusseadus lubab tänava ületamisel ratta selga jääda.
Uus liiklusseadus lubab tänava ületamisel ratta selga jääda. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Möödunud on esimene nädalavahetus, mil kehtis uus liiklusseadus. Esimestel päevadel pole politsei veel täheldanud, et uus liiklusseadus liiklejatele olulisi muresid tekitaks, kinnitas politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna politseimajor Margus Kotter.

Kotter ütles Postimees.ee’le, et suveperioodil pöörab politsei liiklusjärelevalve käigus enim tähelepanu sõidukiiruse ja sõidukijuhtide võimaliku joobe kontrollimisele. «Selles suhtes uus liiklusseadus meie käitumist ei muuda – rikkumiste suhtes, kus pannakse otseselt ohtu enda või teiste liiklejate turvalisus, näitame endiselt üles nulltolerantsi ja karistused on karmid,» märkis Kotter.  

«Suurt kiiruseületamist või napsise peaga rooli istumist ei tasu kindlasti hakata uue seadusega vabandama: igaüks saab ju aru, et siin seos puudub.» Samuti on liikluspolitsei tema sõnul karm turvavarustuse kasutamist kontrollides, kuna sellest sõltub suurel määral, kui tõsised on õnnetuse korral tagajärjed inimese jaoks.

Teiste rikkumiste suhtes arvestab politsei uuele seadusele üleminemise perioodiga ja esialgu on eesmärgiks pigem liiklejatega suhelda ja neile muudatusi selgitada kui neid karistada.

N-ö üleminekuperioodi pikkust ei ole paika pandud. «Kindlasti ei hakka me üleöö inimesi karmilt karistama. Seda näeme jooksva liiklusjärelevalve käigus, milliste muudatuste osas oleks mõistlik veel mõnda aega pigem selgitustööd teha.» Kotter tõi näiteks pimeda aja saabumise sügisel, mis toob liikluses kaasa uued ohud ja mil mõne uue nõude puhul peab politsei mõistlikumaks selgitustööd, mitte karistamist.

Alates 1. juulist kehtib Eestis uus liiklusseadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles