Lühike järjekord meelitab Jõhvi sõidueksamile

Sirle Sommer-Kalda
, Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil autoregistrikeskuse teenindussaal.
Pildil autoregistrikeskuse teenindussaal. Foto: Toomas Huik.

Ligi kümnendik ARKi Jõhvi büroos sõidueksami sooritanud inimestest tuleb mujalt, sest seal pääseb kohe löögile. Mõni loodab ka Jõhvi lihtsamale liiklusele.


Tallinlane Enn Kirsman, kes tuli läinud laupäeval tööasjus Jõhvi, võttis kaasa oma poja, kes samal ajal seal edukalt sõidueksami tegi. Põhjus, miks pere seda linna eelistas, oli puuduv eksamijärjekord.



«Tallinnas on laupäevasel päeval peaaegu võimatu eksamisõidule pääseda, aga koolipäeval pole jälle poegadel võimalik eksamile minna,» lausus Kirsman.



Autofoorumis auto24.ee käis hiljuti elav arutelu Jõhvi liikluse ja eksaminaatorite ranguse üle. Vastajad seletasid, et Jõhvi liiklus on lihtne: kaks foori terve linna peale ja paar ühetasandilist ristmikku.



Eesti riikliku autoregistrikeskuse (ARK) Jõhvi büroo juhataja Indrek Puusepa arvates on küsitav, kas Jõhvis on lihtsam eksamisõitu teha kui Tallinnas. Tema sõnul saab Tallinnas automaatselt sõita, sest igal ristmikul on valgusfoor, aga Jõhvis tuleb rohkem ise otsuseid langetada.



Puusepa hinnangul seisneb Jõhvi populaarsus peamiselt selles, et see on üks väheseid büroosid Eestis, kus puudub eksamijärjekord.



ARKi avalike suhete osakonna peaspetsialist Aime Parve rääkis, et Tallinna suure elanike arvu tõttu on seal ka pikemad eksamijärjekorrad. Enamik inimesi eelistab siiski harjutamiseks ja eksamitegemiseks seda kohta, kus hiljem sõitma hakkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles