Aegna ja Prangli vahelt leiti 42 aasta eest uppunud reisipaat

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurimislaev Mare
Uurimislaev Mare Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Aegna ja Prangli saare vaheliselt merealalt leiti arvatavasti 1969. aastal toonase Taksopargi töötajate lõbureisil koos üheksa inimesega põhja läinud paat, rääkis allveearheoloog Vello Mäss.

Paat avastati eelmisel nädalal, kui allveearheoloogid asusid testima äsja noorenduskuuri läbinud uurimislaeva Mare uut tehnikat ning juba varasemalt teada olnud 92 meetri sügavusel lebav väikese laeva vrakk oli selleks ideaalne, vahendas ERR Uudised Vikerraadio saadet «Uudis+».

Tallinna taksopark organiseeris 1969. aasta 19. juulil oma töötajatele reisi Prangli saarele, kuid paatidesse pandi liiga palju inimesi ning väga kõva tuule tõttu paat ühes 40 inimesega kummuli keeraski.

Kaks ülejäänud paati hakkasid vettekukkunuid päästma ning appi tuli ka Vene piirivalvekaater, kes võttis päästeoperatsiooni juhtimise enda peale, seda tehti aga Mässi hinnangul käpardlikult.

Õnnetuse käigus uppus 12 inimest, kellest kolm saadi kätte, aga üheksa on tänapäevani kadunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles