Jaapani ülesehituse eest vastutav minister astus tagasi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryu Matsumoto.
Ryu Matsumoto. Foto: SCANPIX

Vaid nädal aega ametis olnud Jaapani rekonstruktsiooniminister Ryu Matsumoto teatas tagasiastumisest.

BBC teatel lõi 60-aastase Matsumoto ministritool kõikuma pärast seda, kui ta oli teravalt kritiseerinud märtsikuises looduskatastroofis purustatud piirkondade kuberneride tööd, kinnitades, et valitsus ei toeta neid rahaliselt, kui nad ei esita häid ennepanekuid katastroofipiirkonna ülesehitamiseks.

«Ma tahaksin katastroofipiirkonnas elavate inimeste käest vabandust paluda. Ma soovisin olla emotsionaalselt lähedane katastroofiohvritega, kuid mul nappis sobivaid sõnu ning minu kommentaarid olid liiga karmid,» lausus Matsumoto, täpsustamata oma tagasiastumise põhjust.

Vaatlejate sõnul annab Matsumoto tagasiastumine järjekordse löögi Naoto Kani valitsusele, mis on rahva seas pidevalt oma populaarsust kaotanud.

Valitsusjuhil, kelle tegevust saareriiki tabanud looduskatastroofi järel on teravalt kritiseeritud, on tulnud parlamendis üle elada ka mitu usaldushääletust, kuid seni on tal õnnestunud tagada jätkamiseks vajalik toetus.

Kan on lubanud ise ametist tagasi astuda, kui parlament on kiitnud heaks valitsuse ettepanekud riigi ülesehitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles