Hillary Clintonist võib saada USA järgmine välisminister

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide telekanali NBC andmetel võib riigi järgmine president Barack Obama nimetada oma valitsuse välisministriks Hillary Clintoni.


Telekanali andmed pärinevad Obama nõunikelt, vahendas

Reuters

.

Hillary Clinton jäi Obamale alla võitluses demokraatide presidendikandidaadi kohale. Tema võimalik nimetamine riigisekretäriks võiks aidata parandada partei sisekliimat.

Barack Obama vaatas senaator Clintonist mööda asepresidendikandidaadi otsimisel, nimetades sellele kohale Joe Bideni. See vihastas aga väga Clintoni poolehoidjaid.

Hillary Clintoni võimalik nimetamine USA tipp-diplomaadiks võib tähendada sõjakamat välipoliitikat kui seda propageeris Obama oma presidendikampaania ajal.

Clintoni vanemnõunik Philippe Reines ütles, et kõik küsimused valitsuse koosseisu või administratsiooni teiste ametnike kohta tuleb esitada Obama meeskonnale.

Varem on välisministri võimalike kandidaatidena nimetatud senaator John Kerryt ja veteranpoliitikut Richard Holbrooke'i. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles