Avalike teenistujate arv vähenes 2010. aastal ühe protsendi võrra

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalike teenistujate arvu on kärbitud ühe protsendi võrra.
Avalike teenistujate arvu on kärbitud ühe protsendi võrra. Foto: Corbis / Scanpix

Võrreldes 2009. aastaga vähenes ametnike koguarv möödunud aastal ühe protsendi võrra.

Riigiasutustes ja kohalikes omavalitsustes töötas 2009. aastal 28 632 inimest, mullu aga 28 340 inimest, selgub rahandusministeeriumi koostatud väljaandest «Avaliku teenistuse aastaraamat 2010». Seega vähenes ametnike arv 292 inimese ehk ühe protsendi võrra. Rohkem vähenes avalike teenistujate arv kohalikes omavalitsustes – seal töötas tunamullu 5325 inimest, mullu aga 5171 inimest ehk 154 inimese (2,9 protsenti) võrra vähem.

Kui vaadata ametnike arvu ministeeriumide haldusalade kaupa, vähenes arvuliselt kõige enam siseministeeriumi valitsemisala (kuhu kuuluvad muu hulgas politsei- ja piirivalveamet, päästeamet, sisekaitseakadeemia)  teenistujate arv (265 inimese ehk 3,6 protsendi võrra). Sotsiaalministeeriumi valitsemisalas vähenes ametnike arv 43 inimese ehk 3,6 protsendi võrra.  Kultuuriministeeriumi valitsemisalas oli protsentuaalne langus suur (5,4 protsenti), kuid arvuliselt tähendas see vaid kuute inimest.

Seevastu põllumajandusministeeriumi valitsemisalas tõusis ametnike arv 54 inimese ehk 5,1 protsendi võrra, seda eelkõige põllumajandusameti arvelt. Kaitseministeeriumi valitsemisalas tõusis ametnike arv 148 inimese ehk 3,7 protsendi võrra. Haridus- ja teadusministeeriumi ametnike arvus oli suur protsentuaalne tõus (10,5 protsenti), kuid kuna valitsemisala on väike, tähendas see vaid 20 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles