Tsahkna: noored mehed tuleb tagasi õppima tuua

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Peeter Langovits

Noored mehed tuleb tagasi õppima tuua – nii suudavad nad tulevikus ka tööjõuturul ja laiemalt elus paremini toime tulla, leiab riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Margus Tsahkna.

«Poisslaste  haridustee katkemine ilma põhikooligi lõpetamata on väga tõsine probleem,» ütles Tsahkna Postimees.ee’le.

Tema sõnul on täiesti selge, et ilma põhihariduseta ja erialase kvalifikatsioonita ei ole need noored mehed konkurentsivõimelised tööjõuturul ega suuda oma eluga toime tulla. Seega saab probleemi ainuvõimalikuks lahenduseks olla noorte meeste tagasi toomine õppimise juurde.

Tsahkna viitas, et haridus- ja teadusministeerium tegeleb sellega juba praegu erinevate algatuste (nt pilootprojekt põhihariduse või veelgi madalama haridusega noorte õpingute juurde tagasi toomiseks, samuti kutseõppe pooleli jätnud õpilaste tagasitoomiseks) kaudu, mille eesmärk on tuua inimesi õppimise juurde tagasi.

«IRLi  jaoks on haridusvaldkond eelseisvatel aastatel peamiseks prioriteediks. Majanduslikel ja sotsiaalsetel põhjustel ei tohiks keegi jääda ilma võimetekohasest haridusest,» lisas ta lõpetuseks.

Koolist väljalangemuse tõttu Eestisse tekkinud väheharitud meeste ühiskonnakiht aitab elus püsida mitmel meie ühiskonna väärnähul ja raiskab niigi nappi inimvara, märkisid «Eesti haridusstrateegia 2020» koostajad. Postimees kirjutas laupäeval, et tänapäeval ei jõua ligi 12-14 protsenti Eesti noorest põlvkonnast põhiharidusest kaugemale või ei omanda põhiharidustki. «Tagajärjeks on nn alaharitute ühiskonnakiht, kes ei suuda leida korralikku tööd ega sageli luua perekonda, on aldis alkoholile jms,» seisab haridusstrateegias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles