Tuulepark rikub hiidlaste merevaate

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark.
Tuulepark. Foto: AP / Scanpix.

Esmaspäevasel Loode-Eesti rannikumerre plaanitava 200 tuulegeneraatori keskkonnamõju arutanud seminaril selgus, et pärast tuulepargi valmimist ei jää hiidlastele ühtegi n-ö puhast merevaadet.


Seminaril Kärdla kultuurikeskuse kinosaalis esitletud pildid sellest, missugune hakkab Hiiumaa rannik välja nägema näiteks Kõrgessaare sadama kailt ja Tahkunast vaadates, võtsid saalisolijad ohkama, kirjutab Hiiu Leht.

Kui Hiiumaa rannikule tõepoolest tuulepargid ehitatakse, ei jää kohalikele enam ühtegi võimalust vaadata silmapiirini ulatuvat merd, sest tuulikud oleksid rannikult väga hästi näha, väidab leht, lisades, et seal, kus pole tuulikuid, paistavad juba Saaremaa või Vormsi.

Kuido Kartau OÜst Hendrikson & Co ütles, et tuulepargi rajamise visuaalsete tagajärgede all kannatavad kõige enam Kõrgessaare valla elanikud, sest kavandatavad tuulikud jäävad valla territooriumile lähemale kui 15 kilomeetrit.

Hiiumaa rannikumerre on OÜ-l Nelja Energia kavas rajada ca 200 tuulegeneraatorit ehk tuulikut, ühe turbiini võimsus on 3-5 MW.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles