Valvurile teed näkku visanud vägistaja sai vangistusaega juurde

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormehe sõnul viskas ta seetõttu valvurile teed näkku, et valvur olnud liiga range.
Noormehe sõnul viskas ta seetõttu valvurile teed näkku, et valvur olnud liiga range. Foto: Mihkel-Markus Mikk / SL Õhtuleht

Vägistamise eest Viru vanglas istuv noormees sai vangistusaega juurde, kuna viskas vangivalvurile teed näkku, viimast tõlgendas kohus kui võimuesindaja solvamist.

Põhjarannik kirjutab, et süüdistuse kohaselt viskas kinnipeetav Maksim Jevstifejev (18) tänavu suvel ühele ametikohuseid täitnud naisvangivalvurile näkku tassitäie märga teepaksu, «millega solvas ametikohustusi täitvat võimuesindajat ja alavääristas vanglaametniku elukutset».

Noormees tunnistas oma süüd ja põhjendas kohtus tegu sellega, et oli tige, sest vangivalvur olnud tema sõnul liiga range. Tunnistajate sõnul hakanud teised kinnipeetavad vahejuhtumit nähes naerma ning see alandas vangivalvurit.

Narvalane Jevstifejev mõisteti tänavu veebruaris süüdi vägistamises ja peksmises ning kohus mõistis toona alaealisele noormehele karistuseks neli aastat vabaduskaotust, neist kaks reaalselt ja kaks tingimisi. Pärast vangivalvuri solvamist liitis kohus tema karistusajale ka tingimisi mõistetud aja ning lisaks neli kuud ametniku solvamise eest, nii et nüüd tuleb tal veel vangis istuda üle kolme aasta.

Süüdimõistetud Jevstifejev kaebas otsuse edasi ringkonnakohtusse ning kuna ringkonnakohus ei tühistanud maakohtu otsust, kaebas ta otsuse edasi ka riigikohtusse. Viimane ei võtnud noormehe esindaja kaebust arutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles