Oviir: Eesti Naisliit hindab ka üksikvanemaid

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Oviir.

.
Siiri Oviir. . Foto: Peeter Langovits.

Eesti Naisliidu esinaise Siiri Oviiri sõnul ei alaväärtusta nende organisatsioon hoolimata sellesisulistest süüdistustest üksikvanemaid.

Oviir kirjutas vastuseks Postimehe ajakirjaniku Urve Eslase tänasele artiklile, kus leiti, et Eesti Naisliidu tava aasta isa ja aasta ema tiitlit üksikvanematele mitte anda on ebaõiglane.

«Eesti Naisliit on tunnustanud aasta ema ja aasta isa tiitliga ka üksikvanemaid, näiteks aastal 2003 Jaan Kallast, kes on lesk, ja aastal 2004 Maaja Moppelit, kes jäi üksi ja on oma kolm last ise üles kasvatanud,» teatas Oviir.

Oviiri sõnul Eesti Naisliit ei alaväärtusta üksikvanemaid, vaid leiab, et tänases ühiskonnas on väga oluline väärtustada perekonda ja abielu, mida on eelkõige vaja turvatundeks nii emadele kui ka lastele.

«Loomulikult on üksikvanemad tublid, nad peavad olema isegi mitmekordselt tublid, et oma lastele pakkuda seda, mis mõlema vanemaga perekonnas on tavapärane,» leiab Oviir. «Just seetõttu, et Eesti ühiskonnas on kahetsusväärselt palju üksikvanemaid ja paraku ka isasid, kes oma laste kasvatamises ei osale, otsustaski Eesti Naisliit 1998. aastal hakata välja andma aasta ema tiitli kõrval aasta isa tiitlit nendele perekondadele, kus isa emaga vastutust ja perekonda panustamist jagab.»

Oviiri sõnul usub Naisliit, et mõlema vanemaga perekonna väärtustamine ei solva üksikvanemaid, vaid on oma peremudeliga julgustavaks eeskujuks, et ka tänapäeval on traditsiooniline perekond võimalik ning lastele vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles