Lauri Vahtre saigi kaitseministeeriumi doktorikraadiga PR-nõunikuks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vahtre.
Lauri Vahtre. Foto: Peeter Langovits

Doktorikraadi nõudega avalike suhete nõuniku konkursi kaitseministeeriumis võitis Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv ning minister Mart Laari hea sõber, ajaloolane Lauri Vahtre.

Meedias on nimetatud konkurss palju kära tekitanud, kuna doktorikraadi nõude tõttu tekkis küsimus suunatud konkursist.

«Muidugi oli mul hea meel – kui ma sinna kandideerin, siis ma ju tahan seda kohta,» kommenteeris Vahtre Postimees.ee’le valituks osutumist.

Küsimusele, kas ministeeriumi seatud doktorikraadi nõue selle konkursi puhul oli õigustatud, vastas Vahtre: «Ma ei tea. Ma võin arvata, miks see sinna pandi. Ma ei arva, et see oleks olnud midagi absurdset – selline nõue on mõistetav, samas võib-olla oli see ülepingutamine.»

Vahtre sõnul võttis ta seda konkurssi tõsiselt ning värbamis- ja koolituskomisjoni seas tal sõpru ei olnud. «Mina konkureerisin ikka tões ja vaimus, otsustajate hulgas ei olnud minu semud. Olin ikka pinges ja valmistusin ette.»

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet selgitas Postimees.ee’le, et kokku osales konkursil kaheksa kandidaati, kellest kaks pääsesid edasi teise hindamisvooru. Kolmas doktorikraadiga konkursil osalenu teise vooru ei pääsenud, kuna tema riigikeele oskus ei vastanud avaliku teenistuse seaduses sätestatule.

Teises voorus pidid kandidaadid esitama kirjaliku analüütilise kodutöö etteantud teemal, täitma tööalase käitumise profiili ning keeleoskuse taset tõendavad tunnistused. Samuti pidid kandidaadid osalema värbamis- ja koolituskomisjoni intervjuul.

Kui suur saab olema Vahtre palk, ei soovinud Kuimet öelda. «Avalike suhete osakonna nõuniku palk määratakse kindlaks ametisse nimetamise käskkirjaga, mida täna veel ei ole ning mis kinnitatakse hiljemalt juuli lõpuks.»  

Vahtre asub tööle juuli lõpust ning tema tööülesanneteks on avaliku arvamuse uuringute korraldamine ja sellega seonduva tegevuse koordineerimine ministeeriumi valitsemisalas. Samuti on tööülesandeks kaitsepoliitika ja kommunikatsiooniga seotud uuringute ning trendide analüüsimine ja poliitikakujundamiseks vajalike ettepanekute tegemine.

Küsimusele, millal võib kaitseministeeriumis oodata järgmist konkurssi, kus kandidaatidelt nõutakse ka doktorikraadi, vastas pressiesindaja: «Kaitseministeeriumil pole lähiajal kavas välja kuulutada ühtegi plaanilist konkurssi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles