USA kindral: oleme valmis jätkama Balti õhuruumi turvamist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
F-15 Eagle tüüpi USA õhuväe lennuk.
F-15 Eagle tüüpi USA õhuväe lennuk. Foto: Wikipedia.org

Ameerika Ühendriigid on valmis jätkama Balti riikide õhuruumi turvamist ning nende järgmine rotatsioon siin on juba planeeritud,“ ütles kindral Roger A. Brady.

Täna viibis Eestis ühepäevasel visiidil Ameerika Ühendriikide õhuväe juhataja Euroopas kindral Roger A. Brady, vahendas kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja.

Kindral Brady visiidi põhieesmärgiks oli tutvumine Eesti õhuväega. Ühepäevase külastuse käigus saatis teda õhuväe ülem brigaadikindral Valeri Saar, kellega arutati kahe riigi õhuvägede koostööd.

Kindral Brady külastas Lennubaasi Ämaris, kus tutvustati talle Eesti õhuväge ja õhuoperatsioonide juhtimiskeskust. Samuti leidsid aset kohtumised kaitseministri ja kaitseväe juhatajaga.

Visiidi käigus arutleti alla ka Balti riikide õhuturbega seonduvat. Alates 30. septembrist valvavad Balti õhuruumi neli Ameerika Ühendriikide hävituslennukit F-15C Eagle ja üle saja õhuväelase. Esimest korda võttis USA Balti õhuturbe enda kanda 2005. aasta sügisel.

Kindral Roger A. Brady liitus Ameerika Ühendriikide õhuväega 1969. aastal ning
võttis osa Vietnami sõjast. Samuti on ta osalenud operatsioonides Kõrbetorm ja
Iraagi Vabadus.

Kindral Brady on teeninud nii piloodi, instruktori kui ka erinevate tasandite üksuste ülemana. Ameerika Ühendriikide õhuväe juhatajana Euroopas teenib kindral Brady alates 2008. aasta jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles