Laulva revolutsiooni tippsündmusest valmis raamat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärkamisaeg 1989. «Eestimaa laul».
Ärkamisaeg 1989. «Eestimaa laul». Foto: Postimehe arhiiv

Eesti laulva revolutsiooni ühest tippsündmusest valmis raamat «Eestimaa laul 88», kuhu on koondatud 1988. aasta 11. septembril lauluväljakul peetud kõned, meenutused ja fotod.

Nüüd on see kõik kaante vahele jõudnud, raamatu panid kokku Enno Selirand ja Elme Väljaste, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Selles raamatus on kirjas iga sõna, mis öeldi, ja iga laul, mis lauldi, esimeses plokis on Eesti raadio arhiivilindilt maha kirjutatud isegi vahetekstid, isegi need kohad, kus lapsi otsitakse - nii et oleme jäädvustanud selle sündmuse, mis tegelikult - võib-olla praegu seda veel ei tunnetata - on ajalugu,» rääkis Väljaste.

Kuna raamatu koostamisel saadi hulk fotosid ETV arhiivist ning CD-plaadile jäädvustatud laulud Eesti raadiost, siis öeldi tänusõnu ka rahvusringhäälingule, mille juhatuse esimees Margus Allikmaa tõdes, et tänapäeval oleks mõeldamatu jätta selline üritus otsepildis kajastamata, toona see nii läks, kuid enamik televaatajaid oli nagunii kohapeal.

Raamatuga on kaasas ka CD plaat selle päeva lauludega ning Heinz Valgu kõnega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles