Jüri Ratas: minu otsus viib Keskerakonda edasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna aseesimees Jüri Ratas pole veel otsustanud, kas tema Keskerakonna esimehe kandidaadiks esitamise korral ta Edgar Savisaare kõrval ka kandideerima asuks, kuid peab igal juhul seda otsust parteile edasiviivaks.

«Pärnu Keskerakonna ei maa- ega linnapiirkond pole seda otsust teinud. Kuid ma olen öelnud, et otsustan selle ära hiljemalt nädala jooksul, nii et see vastus on ka täna selline,» vastas Ratas Postimees.ee küsimusele, kas on nõus erakonna juhiks kandideerima.

«Ma ei kõhkle millegi üle, aga ma arvan, et elus teatud otsused tuleb väga tõsiselt läbi kaaluda. Kindlasti kõige olulisemaid kohti on siin see, et ma näeksin, et läbi selle otsuse – ükskõik, milline see on – oleks võimalik viia Eesti Keskerakonda edasi,» lausus Ratas.

Seda, et tema kandideerimine tekitaks pingeid tema ja Edgar Savisaare vahel, Jüri Ratas ei uskunud: «Ma arvan, et kui tänane erakonna esimees näeb, et keegi on nõus tema kõrval kandideerima, kes on koos temaga erakonna poliitikat ajanud, siis on see pigem tunnustus, mitte ei tekita vihavaenu või trotsi,» põhjendas ta.

Sel teemal, kas tema parteijuhiks kandideerimine või saamine ei võiks aidata kaasa Keskerakonda praegusest isolatsioonist suhetes teiste erakondadega välja tuua, ei olnud Ratas veel nõus rääkima: «Kui ma olen oma otsuse teinud, pärast seda olen nõus sel teemal edasi diskuteerima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles