Kurjategijad on sihikule võtnud ekskavaatorid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütust on varastatud isegi ekskavaatoritest. Foto on illustreeriv.
Kütust on varastatud isegi ekskavaatoritest. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Suvel kui teetööd hoogustuvad, jäetakse ehitusobjektidel tehnika sageli järelevalveta, kahjuks kasutavad seda võimalust aga kurjategijad, et varastada kütusepaakidest diislikütust või masinatesse jäetud väärtuslikku kraami.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Ida prefektuuri Rakvere politseijaoskonna kriminaalteenistuse vanem Kalmer Pere ütles, et ainuüksi möödunud nädalal algatati neli kriminaalmenetlust varguste kohta ekskavaatoritest, teatas prefektuuri pressiesindaja.

Näiteks ööl vastu 28. juunit varastati Rakveres Tartu tänaval ekskavaatorist kuni 200 liitrit diislikütust. Ööl vastu 6. juulil lõhuti Tamsalus Tehnika tänaval roomik-ekskavaatori kabiini küljeklaas ning varastati automakk. Samal ööl varastati Sõmeru vallas Näpil seisnud ekskavaatorist 160 liitrit diislikütust ja samuti Kadrina vallas Loobu viadukti läheduses seisnud masinast 250 liitrit diislikütust. Ettevõtetele on tekitatud sadu eurosid kahju.

«Enamasti toimetavad vargad ööhämaruses, seega suurema kahju läbi kannatavadki just need ettevõtjad, kelle täistangitud tehnika jääb järelvalveta,» ütles Kalmer Pere. Politsei soovitab tehnikat tankida enne töö tegemist või varguse raskendamiseks paigaldada sõiduki kütusepaagi suudmesse spetsiaalne filter või sõel.

Politsei palub inimestel, kes märkavad kahtlast tegevust ümber ekskavaatorite või teedeehitusmasinate, sellest kindlasti teada anda. «Ärge kartke infot jagada – lihtsam on ju kohapeal toimuvat kontrollida kui hiljem tagajärgedega tegeleda. Homme võib sihtmärgiks olla juba teie enda vara,» soovitas Kalmer Pere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles