Uus liiklusseadus teeb politsei töö esialgu aeglasemaks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Nädal aega kehtinud uus liiklusseadus ja muutunud seaduseparagrahvid on teinud politsei töö esialgu aeganõudvamaks ja nii tuleb seaduse eirajatel praegu arvestada rikkumise vormistamisel ka suurema ajakuluga.

Esimese kuue päeva jooksul pole politsei täheldanud massilisi uuest seadusest tulenevaid liiklusrikkumisi, küll teevad neile aga endiselt muret purjus peaga roolikeerajad ja kiiruseületajad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Põhja prefektuuri liiklusteenistuse vanem Sirle Pai ei tee saladust, et käib nüüd jälle üle pika aja, liiklusseadus taskus, ja vajadusel veab näpuga järge, milline rikkumine millise seadusepügala alla käib.

«Mingisugust uut käitumistrendi ei ole liikluses täheldatud, inimesed liiklevaid ikka samadel alustel nagu nad seda seni on teinud. Mis on aga muutunud nii liiklejate kui ka politseinike jaoks, on paragrahvide numbrid, ja see võtab palju seletamist, et mida miski paragrahv ikka tähendab, mida rikuti,» ütles Pai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles