Usujutlustajad häirisid Kuressaare kesklinnas inimesi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare linnus.
Kuressaare linnus. Foto: Egert Kamenik

Eile pärastlõunal häirisid Kuressaare kesklinnas suvitajaid ja möödujaid usujutlustajad, kes otse keskväljakul üritasid jumalasõna agressiivsel moel kuulajateni tuua.

«Võtsin just Chameleoni välikohvikus einet, kui äkki kaubikud kohale sõitsid, võimendus välja tariti ja hakati läbi mikrofoni Jeesusest rääkima,» lausus ootamatu jutluse osaliseks saanud Andres ajalehele Meie Maa.

«Ega sellises keskkonnas eriti meeldiv süüa polnud, sest vaikse linnasumina asemel tuli kuulata mingi suvalise tegelase valju karjumist usuteemal. Täiesti arusaamatu, kuidas sellised tüübid üldse lasti keskväljakule rääkima, see peletab ju inimesed linna südamest eemale.»

Usujutlustajad leidsid siiski ka kuulajaid, kes siis tõsiselt või muiates vaatemängu jälgisid. Osa turiste haaras ka kaamera järele.

Kuressaare linnavalitsuse kultuurinõunik Heli Jalakas lausus, et üritus oli linnavalitsusega kooskõlastatud. Samas tunnistas ta, et ka teda häiris viis, kuidas jutlustajad oma sõnumit pealtvaatajatele-kuulajatele edastasid.

«Häiris päris tõsiselt, kuid oleme avalikele üritustele loa andmisel üritanud olla tolerantsed, et anda kõigile võimalus,» sõnas Heli Jalakas. «Meil kehtib ju sõnavabadus ja ka antud juhul ei näinud me põhjust ära öelda. Samas ei jõua me ka puhtfüüsiliselt kõikide taotlejate tausta uurida. Vorm, kuidas kristlikku sõnumit kuulutatakse, on erinev, kuid seda saab kindlasti teha paremini.»

Jumala Valguse Tee Vaba koguduse üritus «Evangeelne sõnum ja muusika. Hea sõnumi (jumala armastuse) kuulutamine» kestab veel ka täna ja homme. Luba jutluste pidamiseks on mõlemal päeval antud kella 14–16.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles