Rahvaliit soovib luua opositsiooni koostöökoda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rahvaliit soovib hakata koos teiste Riigikogu opositsioonerakondadega tegema valitsuse liikmete tegevuse üle poliitilist järelevalvet.

Tänasel Rahvaliidu volikogul võeti vastu pöördumine, milles tehakse opositsioonile ettepanek moodustada opositsiooni koostöökogu, mis koordineeriks ühistööd Riigikogus, kaasates parlamendi töösse ettevõtjad, teadlased ja kodanikuühendused.

«Oleme veendunud, et opositsiooni koostöökogu loomine aitab väärtustada kodanikuaktiivsust, edendada demokraatiat ja teadmistepõhist riigijuhtimist ning taastada rahva usaldust Riigikogu vastu,» ütles Rahvaliidu esimees Karel Rüütli.

Ta lisas, et demokraatlikule ühiskonnale ja parlamentaarsele riigile on omane opositsiooni organiseeritud koostöö.

Rüütli täpsustas, et opositsiooni koostöö ei tohi piirduda pelgalt valitsusliidu kritiseerimisega. Selle loomise eesmärk on valitsuse liikmete tegevuse üle poliitilise järelevalve teostamine, avalikkuse tähelepanu juhtimine Eesti ees seisvatele väljakutsetele ja neile konstruktiivsete lahenduste pakkumine.

Rüütli sõnul on koostöökogu avatud ka koalitsioonierakondade saadikutele, kes ei nõustu praeguse valitsuse poliitilise kursiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles