Tartu Ülikooli Raamatukogu puhkab madala külastatavuse tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli raamatukogu.
Tartu Ülikooli raamatukogu. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli Raamatukogu on juulis suletud ja töötajad kollektiivpuhkusel madala külastatavuse ning kulude kokkuhoiu tõttu.

«Juba pärast jaanipäeva, mil kevadine eksamissessioon lõppenud, algab raamatukogu külastatavuses vaikne hooaeg. Raamatukogusse tullakse peamiselt laenatud raamatuid tagastama,» rääkis Tartu Ülikooli Raamatukogu direktori kohusetäitja Malle Ermel.

Ermel põhjendas raamatukogu kollektiivpuhkust juulikuise tagasihoidliku külastatavusega. Samuti on kollektiivpuhkuse ajal võimalik teha korrastustöid lugejaid häirimata.

«Kollektiivpuhkus annab ka kokkuhoidu kommunaalkuludelt, mis on võimaldanud pikendada raamatukogu lahtioleku septembrist-juunini, mil päevane külastatavus küündib 1500-2000 inimeseni,» ütles ta.

Ermel märkis, et elektroonilised ajakirjad, teatmeteosed, õpikud ja monograafiad on ka suvel huvilistele elektrooniliselt vabalt kättesaadavad. Nende arv ja kasutatavus ülikooli arvutivõrgus on tema sõnul aasta-aastalt kasvanud. Samuti saab juulis raamatukogu Akadeemia tänava valvelauda tagastada raamatuid, mille laenutustähtaeg juulis lõpeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles