IRL külmutaks kõik maksud

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmunud raha
Külmunud raha Foto: ImagesSource/Scanpix

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar käis välja, et soodsa ettevõtluskeskkonna arendamiseks peaks kehtestama 1. jaanuarist 2009 moratooriumi maksude tõstmisele või langetamisele. 


«Eesti ettevõtjatele tuleb anda kindlus, et maksukeskkond Eestis püsib stabiilsena,» kõneles Laar Türil peetud erakonna volikogu istungil.

Tema sõnul on ebaloomulik, et negatiivse lisaeelarve või eelarve koostamise ajal tabab ettevõtjaid üks negatiivne üllatus teise järel kord ühe, kord teise maksu tõstmise kava näol.

«On hea, et 2009. aasta eelarve koostamisel õnnestus kõige hullem ära hoida, 2010. aasta eelarve koostamisel tuleks seda teha olemasolevast maksude tasemest lähtuvalt,» rääkis Laar

IRLi juht avaldas ka veendumust, et Eestil on kõik võimalused kriisist väljuda.

«See eeldab vaid julgust esiteks olukorra tõsidust tunnistada ning teiseks selle parandamiseks reaalseid samme astuda. Nii on Eesti varem kriisist väljunud, see tee on meie ees ka praegu lahti.»

Laari sõnul loeb IRL soodsa ettevõtluskeskkonna arendamist üheks oma kuuest prioriteedist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles