ERR.ee: Ida-Viru keskhaigla vajab tänapäevast ravikorpust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Viru keskhaigla ja kirurg Ruben Khambazarov
Ida-Viru keskhaigla ja kirurg Ruben Khambazarov Foto: Stansilav Moškov / Bravo

Viis aastat tagasi asutatud Ida-Viru keskhaigla vajab hädasti tänapäevast ravikorpust, mille ehitamine sõltub sellest, kui palju euroraha jääb üle regionaalhaiglate rekonstrueerimisest.


Ida-Viru keskhaigla kui organisatsioon on küll vaid viis aastat vana, aga hooned, milles tegutsetakse, ehitati möödunud sajandi viiekümnendatel ja kuuekümnendatel aastatel. Haigla juhatuse esimehe Tarmo Bakleri sõnul kannatab kahes linnaosas tegutseva haigla efektiivsus, soovida jätavad ka patsientide olemtingimused, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Kui täna oodatakse kõikidelt efektiivsust, siis meile tähendab kahes majas asumine mitme üksuse dubleerimist, kas see on siis erakorralise meditsiini osakond või röntgen või labor - me täna hoiame neid toimimas mõlemas majas ja mõne koha pealt tähendab see suuremat kulu võrreldes sellega kui me oleksime ühes majas,» rääkis Bakler.

«Meil on raha veel reservis ja kaks regionaalhaiglat peavad täpsustama oma projekte. Siis saab näha, milliseks kujuneb jääk ja kolmandale kohale regionaal- ja keskhaiglate pingereas asub Ida-Viru keskhaigla ja ma usun, et ka Ida-Viru probleem saab lahendatud,» ütles sotsiaalminister Maret Maripuu.

Bakleri sõnul kuluks uue haiglakorpuse ehitamiseks kuni 700 miljonit, kuid säästuajal jagati ehitus etappideks ja esimese etapi maksumuseks kujuneb umbes 250 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles