Söö tervislikku jäätist!

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maitseb hea: Sille Poola kõrval söövad omavalmistatud jäätist tema kolm nooremat last – Lauri (3), Ahto (7) ja Sigrid (5). Hea külma magusroa saab ka jahvatatud pähklitest, vaniljest ja meest, kuid siis läheb tarvis ka jäätisemasinat.
Maitseb hea: Sille Poola kõrval söövad omavalmistatud jäätist tema kolm nooremat last – Lauri (3), Ahto (7) ja Sigrid (5). Hea külma magusroa saab ka jahvatatud pähklitest, vaniljest ja meest, kuid siis läheb tarvis ka jäätisemasinat. Foto: Liis Treimann

Toitumisnõustaja Sille Poola pole poest jäätist ostnud juba seitse aastat. Sest omatehtu on parem, ja mis peaasi – tervislikum!



See keemiatabel on nii jube, põhjendab Sille, miks ta tööstuses toodetud jäätisest lõplikult loobus. «Oluline põhjus on ka endast ja oma lastest lugupidamine. Leian, et poes müüdav jäätis väljendab lugupidamatust tarbija suhtes, kes tootjale raha toob. Tootjat isegi ei huvita, kuidas see sööja tervist mõjutab!»

USAs Cornelli ülikoolis taimedel põhineva toitumise kursuse lõpetanud naine toob näite: looduslik maasika maitseaine sisaldab tegelikult 40 erinevat kemikaali, aga jäätise etiketile neid aineid ei trükita. Need ei mahuks sinna äragi! Kusjuures «looduslik» on 40st sõna otseses mõttes vaid üks – piparmündiõli, 39 ülejäänut tulevad parfüümitööstusest.

Sille õpetab, kuidas ise täiesti tervislikku jäätist teha. Võta peotäis värskeid või külmutatud maasikaid, sügavkülmast aga kolm kooritud banaani ja lõika need tükkideks. Sega marjad ja puuvili blenderis (või aja läbi hakklihamasina) ja vapustavalt hea jäätis ongi mõne minutiga valmis.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles