Kaitsevägi tähistab 90. aastapäeva pidulike üritustega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kaitseväe paraad Pärnus 23. veebruaril.
Pildil on kaitseväe paraad Pärnus 23. veebruaril. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Täna täitub Eesti kaitseväe loomisest 90 aastat, seda tähistatakse saabuval nädalal rea üritustega.

Aastapäeva tähistatakse homme kaitsejõudude peastaabi hoone ees toimuva ühendstaabi piduliku rivistusega.

Kaitseväe juhataja annab aga piduliku lõunasöögi kaitseväe taasloomisel silmapaistva isikliku panuse andnud eru- ja tegevkaitseväelastele.

Homme õhtul annab Riigikaitse Edendamise Sihtasutuse nõukogu esimees Toomas Luman Mustpeade majas korraldatava kaitseväe aastapäeva vastuvõtu raames ka kaitseväelastele kätte konkursside «Aasta ohvitser» ja «Aasta allohvitser» preemiad.

Eesti Kaitseväe meditsiiniteenistus tähistab oma juubelit Laidoneri muuseumis piduliku aastapäevaüritusega.

Lisaks tähistatakse tuleval nädalal mitmete üritustega kaitseväe erinevate allüksuste asutamise 90. aastapäeva.

Merevägi tähistab oma 90. aastapäeva reedel rivistusega mereväebaasis.

Staabi- ja sideüksuste väljaõppekeskuse üksik-sidepataljoni asutamise aastapäeva puhul on piduliku rivituse, sõdurivande andmise ja lahtiste uste päevaga.

Eesti sõjaväemuusika 90. aastapäeva tähistatakse jõustruktuuride ühendorkestri kontserdiga 29. novembril Tallinnas Estonia kontserdisaalis. Esitlusele tuleb Eesti ja muu maailma orkestrimuusikat 1920-ndatest tänapäevani. Kontsert on kõigile soovijatele tasuta ja algab kell 15.00.

«Muusika on alati olnud sõjaväeelu üks osa. Armeed on marssinud tuttavate meloodiate ja rütmide saatel, kasutanud muusikat oluliste sündmuste tähistamiseks ja mitmetel teistelgi puhkudel,» ütles Eesti kaitseväe orkestri peadirigent major Peeter Saan.

16. novembril 1918 otsustas Eesti Vabariigi Ajutine Valitsus, et riigi kaitseks kutsutakse kokku vabatahtlikest koosnev rahvavägi, samas kuulutati välja ohvitseride, arstide ja sõjaväeametnike sundmobilisatsioon. See otsus oli kõige esimeseks käsuks vaba Eesti kaitsejõududele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles