Ruhnule kingitud uuel liinibussil pole juhti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu ekspress praamiootel Munalaiu sadamas.
Ruhnu ekspress praamiootel Munalaiu sadamas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuu aega tagasi ärimees Aivar Tuulbergilt Ruhnu vallale kingitud buss ei ole Ringsu sadama ja küla vahelisel liinil saanud regulaarselt sõitma hakata, sest saarel puudub vastava kategooria juhtimisõigust omav inimene, kellel oleks ka aega bussijuhi ametit pidada.

Politsei peatas bussijuhil, kes mai lõpus vana bussiga avarii tegi, juhtimisõiguse kuni arstliku ekspertiisi tulemuste selgumiseni, ütles Ruhnu vallavanem Aare Sünter ajalehele Meie Maa.

«Suure tõenäosusega ta enam ise bussiga sõitma ei hakka. Vahel mõne juhusõidu oleme saanud teha, kuid praegu otsime bussijuhti. Plaanime mõne noore hulgast endale bussijuhi koolitada, kuid kõik võtab aega,» lausus Sünter. Üks saare elanik on tal juba selleks puhuks valmis vaadatud.

Peale avarii teinud bussijuhi elab saarel vaid üks vastava kategooria sõiduki juhtimise õigusega inimene, kes on lubanud vahel küll sõita, kuid alaliseks tööks ta bussijuhtimist seoses põllutööde ja loomapidamisega võtta ei saa.

Enamikul saare elanikest ei ole isegi mitte B-kategooria juhiluba, mis tähendab, et nendega ei ole vallavanema sõnul mõtet üldse bussi teemal rääkima hakata.

Ruhnul Ringsu sadama ja küla vahet sõitnud buss, milles viibis üks reisija, sõitis 31. mai hommikul juhil ootamatult tekkinud tervisehäire tõttu teelt välja vastu puud. 1982. aastal ehitatud Mercedes-Benz tüüpi bussil sai kahjustada esinurk ja natuke katust. Sõprade abiga organiseeris ärimees Aivar Tuulberg avarii teinud Ruhnu bussi asemele kasutatud, ent oma eelkäijast kümme aastat noorema sõiduvahendi, mis Ida-Virumaal suisa päevapealt liinilt maha võeti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles