Atonen: Laari «konkurss» andis Keskerakonnale alibi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vahtre
Lauri Vahtre Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Lauri Vahtre kaitseministeeriumi nõunikuks töölevõtmiseks korraldatud konkurss annab alibi avalikkuses suure kriitika alla sattunud Tallinnas või mujal linnades toimuvale keskerakondlikule tegutsemisviisile, leidis ettevõtja Meelis Atonen (Reformierakond) Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Mina ei tea, miks Mart Laar ei saanud oma vana võitluskaaslase tuimalt endale tööle võtta. Vormistanud ta tööle, ütelnud, et ma usaldan teda ja kõik oleks lihtne olnud. Ta tegi mingi totaka konkursi. Ilmselt on erakonna sees mingid väikesed pinged selle tõttu, et info, et sellega võiks tööle saada Vahtre – ma ei usu, et ajakirjanik selle lihtsalt «lambist» välja mõtles, ju ta sai ikka siseinfot. Lasta ennast poolteist kuud mõnitada, et kohe tuleb Vahtre ja siis lõpuks öelda, et tuligi Vahtre! Ausalt, mage värk, ma imestan, miks seda pidi tegema,» kommenteeris saates reformierakondlane Meelis Atonen.

«No aga ministeeriumid on täis selliseid Kalevipojale nõuandvaid siile, kes sosistavad: ei-ei, see on väga ohtlik, kui võtame lihtsalt tööle, teeme ikka konkursi, teeme konkursi! Ja neid siile tuleb üha rohkem ja rohkem juurde,» põhjendas roheliste partei liige Marek Strandberg.

«Siilid võetakse tööle ilma konkursita?» jätkas ajakirjanik Priit Hõbemägi irooniat.

«Kui muidu räägitakse, et Savisaar on paha, siis selliste näiliste konkurssidega – ükskõik, kas neid korraldab Laar, korraldaks minu enda erakonna kaaslased või ükskõik kes – nendega antakse tegelikult alibi sellele, mida me kritiseerima Tallinna linnas või kuskil mujal, mida Keskerakond teeb. Igaüks, kes nii käitub, on paha,» ütles Atonen.

Kolmapäeval tuli avalikuks, et doktorikraadi nõudega avalike suhete nõuniku konkursi kaitseministeeriumis võitis Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv ning minister Mart Laari hea sõber, ajaloolane Lauri Vahtre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles